Drempelprofiel aluminium 2,5cm hoog

25mm profiel garagedeur Waterkering 2,5cm hoog aluminium Afmetingen aluminium profiel 2,5cm Positie aluminium profiel 2,5cm garagedeur Werking aluminium profiel 25mm Waterkering 25mm aluminium Kunststof voeten in aluminium profiel Waterkering door vastschroeven Positie deur tov profiel Juiste positie drempelprofiel aluminium Verbindingsstukken aluminium profiel verbinden profielen Zijaanzicht profiel aluminium Aluminium waterkering 25mm Profiel voor zwaar gebruik garage Kenmerken alu profiel garage zonder alu profiel garage met alu profiel
25mm profiel garagedeur Waterkering 2,5cm hoog aluminium Afmetingen aluminium profiel 2,5cm Positie aluminium profiel 2,5cm garagedeur Werking aluminium profiel 25mm Waterkering 25mm aluminium Kunststof voeten in aluminium profiel Waterkering door vastschroeven Positie deur tov profiel Juiste positie drempelprofiel aluminium Verbindingsstukken aluminium profiel verbinden profielen Zijaanzicht profiel aluminium Aluminium waterkering 25mm Profiel voor zwaar gebruik garage Kenmerken alu profiel garage zonder alu profiel garage met alu profiel
Drempelprofiel aluminium 2,5cm hoog
6 Reviews | Review toevoegen
De 25mm aluminium garage dorpel van GaraDry is ontworpen om een waterdichte afsluiting aan te brengen tussen de onderzijde van de garagedeur en de vloer en beschermt tegen vo

Artikelnummer

C001008

€ 191,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

De 25mm aluminium garage dorpel is ontworpen om een waterdichte afsluiting aan te brengen tussen de onderzijde van de garagedeur en de vloer. De dorpel voorkomt dat vocht, bladeren, stof en vuil naar binnen waaien, waardoor de garage schoon en droog blijft. Geschikt voor handmatig bediende en automatische sectional garagedeuren en kanteldeuren. En daarnaast voor professioneel gebruik bij rolluiken, overheaddeuren, speed doors en roldeuren. Dit profiel is getest tot een druk van meer dan 12.000 kg.

HOOGTE BEPALEN DREMPELPROFIEL
Vuistregel: meet diepte van de plas water of hoogte van de kier onder het rubber van de deur. Tel er 0,5cm bij op: dat is de minimaal benodigde hoogte. Dus is er een kier van slechts enkele mm's zichtbaar, dan kan een 0,8cm profiel al de juiste keuze zijn.

LEVERING BINNEN 5-10 WERKDAGEN

Wordt geleverd als complete set met:

 • Aluminium delen, compleet met afdichtingsstrips aan de onderzijde
 • Tapcon betonschroeven (ca. 3 per 600mm)
 • 1 x zeskantige schroefkop  (voor gebruik met een electrische schroevendraaier)
 • Gebruiksaanwijzing

Let op!
Bij een lengte langer dan 2,5 meter worden aluminium profielen geleverd in delen. Deze kunnen met een verbindingsstuk worden gekoppeld, waardoor er eenvoudig grote en sterke lengtes kunnen worden gemaakt, met nauwelijks zichtbare naad. De thermoplastische profielen die worden bijgeleverd hebben de juiste lengte, waardoor een vochtdichte verbinding kan worden gemaakt tussen de aluminium profielen. Kies een standaardlengte die gelijk of net iets groter is dan de maat die nodig is. Met een ijzerzaag kunt u het profiel vervolgens inkorten tot de precieze maat. De sets worden geleverd met delen in de volgende lengtes:

Kies de benodigde lengte Delen die in de set worden geleverd
2m 1x 2m
2.5m 1x 2.5m
3.1m 2x 1.55m
4m 2x 2m
4,5m 1x 2.5m & 1 x 2m
5m 2x 2.5m
5.6m 2x 1.55m & 1x 2.5m
6m 3x 2m
7m 2x 2.5m & 1x 2m
8m 4x 2m
9m 2x 2.5m & 2x 2m
LET OP: Kies in het dropown menu de TOTAAL benodigde lengte die u daarna kunt inkorten; het is niet handig om zelf een set uit delen samen te stellen om op andere maten uit te komen. Bijvoorbeeld: u heeft 6,5 meter nodig, kies dan 7 meter(!) en NIET 2 x lengte 2m en 1 x lengte 2,5m, want dan krijgt u de kunststof profielen ook in delen wat niet wenselijk is.
De benodigde verbindingsstukken worden meegeleverd.


EIGENSCHAPPEN
 • Bij uitstek geschikt voor roldeuren, overheaddeuren, speed doors en rolluiken
 • Houdt regenwater, bladeren, stof en vuil buiten en voorkomt tocht
 • Afdichting van openingen met een hoogte tot max. 1,5cm waardoor warmte beter binnen blijft
 • Vermindert effecten van condensatie (roest)
 • Ontworpen om extreem gewicht te kunnen dragen (heftrucks, vrachtwagens)
 • Wordt aan de vloer gehecht met Tapcon schroeven (bijgeleverd)
 • Gemaakt van extreem sterke en duurzame materialen
 • Beschikbaar in verschillende lengtes (zie drop down menu's)
 • De thermoplastische profielen aan de onderzijde worden samengedrukt, wat zorgt voor een waterdichte afsluiting
 


VEELGESTELDE VRAGEN

WAT ZIJN DE AFMETINGEN VAN HET 25MM ALUMINIUM PROFIEL?


Er zijn 2 standaardlengtes beschikbaar: 2,0 en 2,5 meter. Met deze lengtes kunnen combinaties worden gemaakt om tot de gewenste lengte te komen. De geel/zwarte strips aan de onderzijde worden in één lengte geleverd, zodat er een waterkerende aansluiting ontstaat.

OP WELKE POSITIE MOET HET PROFIEL WORDEN GEPLAATST?

Het profiel kan op 2 manieren worden geposotioneerd:
A. Direct onder de deur, zodat de deur sluit bovenop het hoogste punt van het profiel
B. Direct achter de deur. 

Bij kanteldeuren en sectionaal deuren is het GaraDry advies om positie B te kiezen.

In gevallen dat er bijvoorbeeld veel ruimte onder de deur is of om andere redenen kan alternatief gekozen worden voor optie A. Let er op dat de instellingen en positie van de deur of het rolluik in gesloten toestand mogelijk aangepast moeten worden omdat de hoogte verandert na plaatsing van het profiel. Raadpleeg vooraf de gebruiksaanwijzing of de leverancier van de deur om te bepalen of dit mogelijk is.IS HET DREMPELPROFIEL BESTAND TEGEN HET GEWICHT VAN AUTO, VRACHTWAGEN OF HEFTRUCK?

Ja, het drempelprofiel is gemaakt van sterk aluminium en wordt vast aan de vloer bevestigd door middel van schroeven. Het profiel is uitvoerig getest om zeker te zijn dat het op zijn plaats blijft en zware druk aan kan.IS HET DREMPELPROFIEL EENVOUDIG TE MONTEREN?

Ja. Normaal gesproken neemt montage maximaal 30 minuten in beslag. Montage kan worden uitgevoerd door één volwassene, op basis van de heldere stapsgewijze gebruiksaanwijzing die wordt bijgeveleverd. Ook is online een instructievideo beschikbaar. Klik op de miniatuurafbeeldingen en scroll naar rechts. De video kan direct gestart worden.

HOE WORDT EEN DOORLOPEND PROFIEL GEREALISEERD ALS ER VERSCHILLENDE LENGTES MOETEN WORDEN GEBRUIKT?

De kuntstsof geel zwarte profielen aan bovenzijde en aan onderzijde van het aluminium worden in de benodigde maat geleverd. Deze lopen door over de volle lengte, waardoor een waterdichte barriere ontstaat, waarbij de aluminium delen strak tegen elkaar worden geplaatst.

 

HOE DIENT HET PROFIEL GEMONTEERD TE WORDEN BIJ EEN VLOER MET ONEFFENHEDEN?

De meeste garagevloeren zijn niet glad of waterpas. Bij kleine oneffenheden kan montagekit worden gebruikt, zodat eventuele holtes worden opgevuld. Neem contact met ons op voor meer informatie.

NA HOEVEEL TIJD KAN ER OVER HET PROFIEL GEREDEN WORDEN?

Direct. Tenzij er montagekit is gebruikt bij een vloer met oneffenheden. In dat geval is het advies om 24 uur te wachten, voordat er met voertuigen overheen gereden wordt.

IS HET PROFIEL DUURZAAM?

Het aluminium profiel is ontworpen voor een lange gebruiksduur. Het is zowel sterk als duurzaam. Daarnaast geldt een standaard fabrieksgarantie van 1 jaar.

HOE VEILIG IS HET DREMPELPROFIEL?

Het profiel is ontworpen met aandacht voor veiligheid. Een verhoging of dorpel kan bij onoplettendheid bij het overstappen leiden tot struikelen of vallen. Het is van belang om altijd alert te zijn. De gele waarschuwingsstrip is bedoeld als signaal, om struikelen en vallen te voorkomen. 

LEIDT TOEPASSING VAN HET PROFIEL TOT EEN VERBETERDE UITSTRALING?

Zeer waarschijnlijk wel, oordeel zelf:
This product is protected by GaraDry using UK Design Registration & Community Design Registration. GaraDry strongly protect their intellectual property.

Sorteren op:

Review toevoegen
Ed - 19-07-2023 19:25

Het product kwam een dag later dan aangegeven.
Verschillende zaken op de pakbon ontbraken. Het belangrijkste werd opgelost met een bezoek aan een lokale ijzerhandel; niet onoverkomelijk dus.
Het vastzetten met de schroeven direct in het beton was een uitdaging. drie schroeven braken af. 19 bleven over, dus vermoedelijk wel afdoende. Bijgekochte schroeven hadden een zeskantige kop in plaats van torx. Daarop is meer kracht uit te oefenen.
Het geheel oogt zeer degelijk. In hoeverre de drempel het water voldoende tegenhoudt hebben we gelukkig nog niet ervaren.

Harro - 19-10-2020 08:55

Prima product, ziet er degelijk uit en is makkelijk te monteren.

Frits Brouwer - 10-09-2020 21:02

Bestelling was op tijd geleverd zoals gemeld. Product is makkelijk te monteren als je de handleiding download en print (zat niet bij bestelling).
Nu afwachten of het waterdicht is en hoe duurzaam het is, maar het ziet er nu mooi uit.

Andre - 11-01-2020 18:30

Drempel zeer snel, zelfs persoonlijk, geleverd. Zeer degelijk materiaal, sluit heel mooi. Goede handleiding, makkelijk te monteren. Vormt een solide drempel en we hebben geen last meer van tocht en water.

Martin Boerdam 05-12-2019 - 05-12-2019 19:00

Dit drempel profiel besteld voor onder de roldeur en fietsdeurtje van onze flat.
Alle bewoners zijn hier heel blij mee geen water meer in de garage.
Snelle levering en simpel te monteren, wij hebben hem vastgeboord.

Met vriendelijke groet,
Martin Boerdam

J.Tijssen - 13-05-2019 11:37

L.S.
De levering van het product is op tijd geweest. De profiel is intussen geplaatst.
Het is een perfecte aansluiting bij onze garagedeur.

Met vriendelijke groet,
J. Tijssen.

SNEL EEN PROFIEL NODIG?

i