Drempelprofiel aluminium 1,5cm hoog

Aluminium drempel voor garage 1,5cm hoog Waterkering 1,5cm aluminium Doorsnede aluminium profiel Positie aluminium profiel 15mm Waterkerende werking 1,5cm profiel garage zonder profiel garage met profiel profiel voor zwaar gebruik Bevestiging profiel 1,5cm aluminium Verbindingsstuk aluminium profiel Kunststof voet in alu profiel Aluminium profiel garagevloer Waterkering 1,5cm aluminium Zijaanzicht aluminium drempelprofiel Set aluminium profiel Aluminium dorpel 15mm
Aluminium drempel voor garage 1,5cm hoog Waterkering 1,5cm aluminium Doorsnede aluminium profiel Positie aluminium profiel 15mm Waterkerende werking 1,5cm profiel garage zonder profiel garage met profiel profiel voor zwaar gebruik Bevestiging profiel 1,5cm aluminium Verbindingsstuk aluminium profiel Kunststof voet in alu profiel Aluminium profiel garagevloer Waterkering 1,5cm aluminium Zijaanzicht aluminium drempelprofiel Set aluminium profiel Aluminium dorpel 15mm
Drempelprofiel aluminium 1,5cm hoog
3 Reviews | Review toevoegen
De 15mm aluminium garage dorpel van GaraDry voorkomt dat vocht, bladeren, stof en vuil naar binnen komt, waardoor de garage schoon en droog blijft.

Artikelnummer

C001007

€ 164,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

De 15mm aluminium garage dorpel is ontworpen om een waterdichte afsluiting aan te brengen tussen de onderzijde van de garagedeur en de vloer. De dorpel voorkomt dat vocht, bladeren, stof en vuil naar binnen waaien, waardoor de garage schoon en droog blijft. Geschikt voor handmatig bediende en automatische sectional garagedeuren en kanteldeuren. En daarnaast voor professioneel gebruik bij rolluiken, overheaddeuren, speed doors en roldeuren.

HOOGTE BEPALEN DREMPELPROFIEL
Vuistregel: meet diepte van de plas water of hoogte van de kier onder het rubber van de deur. Tel er 0,5cm bij op: dat is de minimaal benodigde hoogte. Dus is er een kier van slechts enkele mm's zichtbaar, dan kan een 0,8cm profiel al de juiste keuze zijn.

LEVERING BINNEN 5-10 WERKDAGEN

Wordt geleverd als complete set met:

 • Aluminium delen van 1,55-2,5m lang
 • Afdichtingsstrip aan de onderzijde (benodigde lengte aan één stuk)
 • Platte verbindingsstukken met inbusschroeven
 • Betonschroeven 6x60mm (4 per m)
 • 1 x T30 bit (voor gebruik met een electrische schroevendraaier)
 • Gebruiksaanwijzing 
Let op!
De aluminium profielen worden geleverd in delen. Deze worden met elkaar verbonden met een verbindingsstuk. Daardoor kunnen grote lengtes worden gerealiseerd met nauwelijks zichtbare naad, terwijl de verbinding erg stevig is. De thermoplastische afdichtingsstrips voor in de voet van het aluminium hebben de juiste lengte (kies juiste lengte of neem contact met ons op voor langere lengtes), waardoor een vochtdichte verbinding kan worden gemaakt tussen de aluminium profielen.


Zowel de aluminium delen als de thermoplastische profielen zijn eenvoudig op maat te maken. Kies in het menu de TOTAAL benodigde lengte. Het is niet nodig om zelf een set samen te stellen.
 
Lengte Aluminium delen Afdichtingsprofielen Verbindingsstuk Inbusschroef
2m 1x 2m 2x 2m
2.5m 1x 2.5m 2x 2,5m
3,1m 2x 1.55m 2x 3,1m
4m 2x 2m 2x 4m
4.5m 1x 2 + 1x 2.5m 2x 5m 1 2
5m 2x 2.5m 2x 5m 1
5.6m 2x 1.55m + 1x 2,5m 2x 5,6m
6m 3x 2m 2x 6m
7m 2x 2.5m + 1x 2m 2x 7m
8m 4x 2m 2x 8m 6
9m 2x 2.5m + 2x 2m 2x 9m 4

15mm threshold fixings pack
Gebruik in een situatie met een vloeren die niet helemaal vlak is (kleine oneffenheden) onze speciale zwarte lijmkit voor een goede aansluiting op de vloer van zowel aluminium profiel als kunststof stroken. Deze lijmkit kan ook gebruikt worden om het profiel te verlijmen in de hoeken en de losse delen nog sterker met elkaar te verbinden. Vergeet niet om de lijmkit mee te bestellen.

EIGENSCHAPPEN
 • Bij uitstek geschikt voor roldeuren, overheaddeuren, speed doors en rolluiken
 • Houdt regenwater, bladeren, stof en vuil buiten en voorkomt tocht
 • Afdichting van openingen met een hoogte tot max. 1,5cm waardoor warmte beter binnen blijft
 • Vermindert effecten van condensatie (roest)
 • Ontworpen om extreem gewicht te kunnen dragen (heftrucks, vrachtwagens)
 • Voorzien van anti-slip groeven op de bovenzijde
 • Wordt aan de vloer gehecht met schroeven
 • Gemaakt van extreem sterke en duurzame materialen
 • Beschikbaar in verschillende lengtes (zie drop down menu's), makkelijk op maat te maken
 • De thermoplastische profielen aan de onderzijde worden samengedrukt, wat zorgt voor een waterdichte afsluiting
 

VEELGESTELDE VRAGEN

WAT ZIJN DE AFMETINGEN VAN HET 15MM ALUMINIUM PROFIEL?


De standaardlengtes is 2,0 meter. Afhankelijk van de totaal benodigde lengte, zijn er meer delen nodig. De geel/zwarte strips aan de onderzijde worden in één lengte geleverd, zodat er een waterkerende aansluiting ontstaat.OP WELKE POSITIE MOET HET PROFIEL WORDEN GEPLAATST?

Het profiel kan op 2 manieren worden geposotioneerd:
A. Direct onder de deur, zodat de deur sluit bovenop het hoogste punt van het profiel
B. Direct achter de deur. 

Bij kanteldeuren en sectionaal deuren is het GaraDry advies om positie B te kiezen.

In gevallen dat er bijvoorbeeld veel ruimte onder de deur is of om andere redenen kan alternatief gekozen worden voor optie A. Let er op dat de instellingen en positie van de deur of het rolluik in gesloten toestand mogelijk aangepast moeten worden omdat de hoogte verandert na plaatsing van het profiel. Raadpleeg vooraf de gebruiksaanwijzing of de leverancier van de deur om te bepalen of dit mogelijk is.IS HET DREMPELPROFIEL EENVOUDIG TE MONTEREN?

Ja. Normaal gesproken neemt montage maximaal 30 minuten in beslag. Montage kan worden uitgevoerd door één volwassene, op basis van de heldere stapsgewijze gebruiksaanwijzing die wordt bijgeveleverd. Ook is online een instructievideo beschikbaar. Klik op de miniatuurafbeeldingen en scroll naar rechts. De video kan direct gestart worden.HOE DIENT HET PROFIEL GEMONTEERD TE WORDEN BIJ EEN VLOER MET ONEFFENHEDEN?

De meeste garagevloeren zijn niet glad of waterpas. Bij kleine oneffenheden kan montagekit worden gebruikt, zodat eventuele holtes worden opgevuld. NA HOEVEEL TIJD KAN ER OVER HET PROFIEL GEREDEN WORDEN?

Direct. Tenzij er montagekit is gebruikt bij een vloer met oneffenheden. In dat geval adviseert GaraDry om 24 uur te wachten, voordat er met voertuigen overheen gereden wordt.

IS HET PROFIEL DUURZAAM?

Het aluminium profiel is ontworpen voor een lange gebruiksduur. Het is zowel sterk als duurzaam. Daarnaast geldt een standaard fabrieksgarantie van 1 jaar.


HOE VEILIG IS HET DREMPELPROFIEL?

Het profiel is ontworpen met aandacht voor veiligheid. Een verhoging of dorpel kan bij onoplettendheid bij het overstappen leiden tot struikelen of vallen. Het is van belang om altijd alert te zijn. De gele waarschuwingsstrip is bedoeld als signaal, om struikelen en vallen te voorkomen. 

LEIDT TOEPASSING VAN HET PROFIEL TOT EEN VERBETERDE UITSTRALING?

Zeer waarschijnlijk wel, oordeel zelf:This product is protected by GaraDry using UK Design Registration & Community Design Registration. GaraDry strongly protect their intellectual property.

Sorteren op:

Review toevoegen
Arend - 25-03-2023 15:36

Prima product en goed te monteren. De bestelling is enigszins misleidend, onder
het kopje verzendkosten wordt melding gemaakt van € 7,95 bezorgkosten maar er wordt € 15,95 in rekening gebracht.

Erwin - 23-08-2018 14:11

Snel geleverd, compleet, makkelijke montage, de meegeleverde schroeven wel moeilijk in te draaien. Ze zitten wel goed vast. Slagschroefmachine gaat prima.

André - 29-01-2018 18:41

Degelijke profiel. Makkelijk te monteren. Gebruiksaanwijzing is ook duidelijk. Er is echter 1 klein minpuntje, in de installatie-handleiding staat dat je gaten moet boren van 6mm en dat je dan de schroeven er zonder plug in de beton kan schroeven. Ik had hier nog nooit van gehoord dus was hier al sceptisch over. Bij de 1e schroef klapte het bijgeleverde torxbit gelijk kapot. Na 3 bitjes heb ik gewoon alles opgeboord naar 8mm en een plug gebruikt. Voor de rest, top!

SNEL EEN PROFIEL NODIG?

i